Samo da je toplo i udobno: Gdje mačke najviše vole da spavaju?

Nekoliko puta dnevno, mačke ponove svoju ustaljenu rutinu: igranje, jelo i spavanje. Mačke se brzo opuštaju nakon trošenja energije kroz igru i lov, a poznato je da vole dugo da spavaju, čak do 16 sati dnevno.

Mačke vole da im je ugodno i toplo dok spavaju, a ovo su neka od mjesta koja im pružaju baš takav ugođaj.

Vaše krilo. Neke mačke vole da se popnu na krilo vlasnika dok gledaju TV ili čitaju knjigu. Cuko je već pisao o razlozima zbog kojih mačke obožavaju krilo. Taj tekst možete pročitati ovdje.

Visoke površine. Većina mačaka vole da borave na visokim mjestima kao što su stabla, police, ivice kauča, prozori i slično. Na taj način imaju savršen pogled na sve ono što se dešava oko njih. Upravo to im omogućava da se osjećaju sigurnim dok spavaju.

Ispod ćebeta. Mačke nekada vole da se ušuškaju ispod nekog pokrivača gdje im je toplo i udobono. Stoga se potrudite da u vašem boravku uvijek imate neko ćebence ispod kojeg bi se vaša mezimica mogla zavući.

Zatvoreni prostori. Koliko se činilo da su im premale, mačke obožavaju da se strpaju u papirne kese, kartonske kutije ili korpe. I u takvim ušuškanim prostorima se osjećaju sigurno. Obezbijedite svojoj mački tunel za kućne ljubimce ili zatvoreni krevet za mačke.

Topla mjesta. Većinu mačaka privlače topla mjesta u stanu. Tokom dana, mačke će izabrati najsunčaniji kutak u kući kako bi tu provele svoju popodnevnu drijemkicu.

Krevet. Dok će neke mačke rado spavati u svom krevetu, druge će ipak radije najslađi san imati spavajući sa vama u vašem krevetu.

Osluškujte potrebe vaše mačke, saznajte šta najviše voli i omogućite joj odmor koji joj je potreban.

Komentariši