Vodite psa na plažu? Obratite pažnju na ove stvari!

Odlazak na plažu sa ljubimcem u vrelim ljetnjim mjesecima predstavlja pravo uživanje. I vaš pas i vi ćete se rashladiti i super zabaviti. Međutim, na toj istoj plaži vrebaju razne opasnosti po vašeg ljubimca, te morate voditi računa o njegovoj bezbjednosti.
Rashladite vašeg ljubimca kako biste ga zaštitili od toplotnog udara

Kako bi vaš cuko bio bezbjedan, izbjegavajte da idete na plažu u ono doba dana kada je temperatura  najviša. Osim toga, obezbijedite svom psu dosta svježe i hladne vode, kao i mjesto u hladovini. Nemojte previše iscrpljivati psa tokom plivanja i igranja na pijesku već mu dozvolite da se češće odmara.

Ne dozvolite psu da pije slanu morsku vodu

Ukoliko pas popije malu količinu morske vode to neće biti toliko štetno sve dok ima dovoljno svježe vode koju može popiti nakon toga. U suprotnom, morska voda će izazvati dehidrataciju kod psa.

Neka pas bude bezbjedan u vodi

Ovo znači da pas svoje plivačke sposobnosti treba prvo da pokaže u nekoj kontrolisanoj sredini, kao što je bazen, kako biste izbjegli opasnost.

Zaštitite psa od sunca

Sunčevi zraci mogu biti štetni kako za ljude tako i za pse. Postoje kreme i maramice za zaštitu od sunca, specijalno pravljene za pse te je potrebno da namažete dobro svog psa pred odlazak na plažu. Posebno treba voditi računa o njušci i predjelu oko ušiju, jer su oni najosjetljiviji. Naravno, nakon boravka na plaži obavezno prekontrolišite tijelo svog psa, kako biste pravovremeno mogli da reagujete ukoliko se jave iritacije na koži uzrokovane pijeskom ili sunčevim zracima.

Zaštita od parazita

Tokom boravka na plaži, pas je izložen raznim bakterijama i parazitima. Stoga je potrebno prethodno dati psu odgovarajući tretman u vidu gela ili tableta, koje će ga štiti od ujeda parazita. Budite pažljivi jer i samo jedan komarac može prenijeti srčanog crva na vašeg psa.

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.