Sedam znakova kojim pas poručuje da želi u šetnju

Većina vlasnika pasa uživa u šetnjama sa svojim ljubimcima, no nerijetko se desi da zbog obaveza zanemare potrebe svojih ljubimaca. Sa druge strane, psi su uvijek fokusirani i teško ih je prevariti kada su dnevne aktivnosti u pitanju.

Psi često ne baš suptilno komuniciraju sa nama, te iskazuju svoje želje. Mi vam donosimo sedam načina i znakova kojim vam vaš pas poručuje da je vrijeme za malo šetnje.

Tužni uzdah

Pas djeluje uznemireno, kreće se neprestano, a onda jednostavno stane i uzdahne vrlo glasno i tužno? Vrijeme je za šetnju!

Povodac je spreman

Cuko je spreman, pa je bolje da se i vi pripremite. Ako pas šeta po kući sa povocem u ustima, dodatno objašnjenje nije potrebno.

Grebe prozor

“Skeniranje” prozora glavom, šetanje iz jedne ka drugoj strani prozora, velike oči koje gledaju sve što se vani dešava. Ako tome dodate lajanje, onda je jasno da vaš pas traži pažnju i da je spreman za šetnju.

Šetnja

Ukoliko vaš pas šeta na ruti vrata – vi – vrata, onda je riječ o velikoj žurbi kod cuka.

Donosi vam obuću

Ako vam se obuća „magično preselila“ sa jednog na drugo mjesto, onda vam vaš drugar nešto poručuje. S obzirom da vjerovatno nemate duhove u kući, neko vam poručuje da bi bilo poželjno mali izaći vani.

Mrdanje repom

Iako nijeste rekli „hajmo“ ili „šetnja“, a on misli da jeste, pas će početi da vrti repom velikom brzinom. Još jedan znak da izađete.

Izlazak je jedina opcija

Ako vaš pas stoji kod vrata sa tužnim pogledom, poručuje vam da je vrijeme za izlazak. „Uzmite povodac, da se ne bih ljutio“, poručuje vam vaš cuko.

Ostali signali su i zvukovi koje pas pravi kada je vrijeme za šetnju, kao i istezanje prije šetnje. Ne zaboravite, imate psa, a ako je u kući, on svakako želi da ide u šetnju. Protiv prirode se jednostavno ne možete, niti trebate boriti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.