Savjeti za sigurniju i zabavniju šetnju psa

Psi su zdraviji i srećniji kada imaju odgovarajuću količinu dnevne fizičke aktivnosti. Ipak, svi psi ne uživaju u šetnji, a veliki dio krivice ide vama. Cuko.me donosi vam nekoliko savjeta za sigurniju, i zabavniju šetnju vašeg ljubimca.
Držite psa na pravom putu

Postoji mnogo toga da se vidi i onjuši tokom šetnje. Pas će, naravno, htjeti da sve to istraži, ali koliko god voljeli svog cuka, mora da zna granice.

Naučite psa da pravilno hoda tako što ćete kontrolisati njegovu šetnju povocem. Pas će vremenom naučiti gdje smije da ide, a da ga vi ne povučete.

Budite vidljivi

Kraj dana je period za koji morate da se pripremite. Smanjena vidljivost znači i veću opasnost ne samo za vas, već i vašeg psa.  Potrudite se da budete vidljivi saobraćaju, pa tako nabavite prsluke koji reflektuju svjetlost.

Spremite se za zimu

Šetnja psa tokom zime zahtjeva i pripremu. Tako se savjetuje da obezbijedite odjeću koja odbija vodu, kao i prsluke i jaknice za pse, kako bi zadržali temperaturu.

Uz to, možete kupiti i gelove za zaštitu šapa, kao i obuću za psa. Uostalom, ima li šta slađe od obuvenog cuka?

Pomognite psu da ostane miran

Vaš pas će biti vrlo uzbuđen kada ga izvedete u šetnju, pa ga treba paziti kada tek izađe iz dvorišta ili stana. Takođe, čuće oko sebe razne zvukove, što ga može uznemiriti. Zbog toga je bitno da držite kontrolu.  Vježbajte osnovne komande poput „sjedi“, „dođi“ i „mjesto“, kako bi osigurali kontrolu, i tako pomogli i svom psu, ukoliko se uplaši ili previše uzbudi.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.