Kazne za ostavljanje ljubimaca na hladnoći!

Ostavljanje ljubimaca vani tokom niskih temperatura građane Bedforda u  američkoj saveznoj državi Virdžiniji  može koštati par stotina dolara, s obzirom na zakon koji važi u ovoj državi!

Iz policije Bedforda saopšteno je kako u saradnja sa Kontrolom sa životinje prate pritužbe koje dobijaju na zanemarivanje ljubimaca, posebno onih sa kratkom dlakom.

Kako navode iz policije, glavna briga su manji ljubimci sa kratkom dlakom koji se nalaze u dvorištima tokom zimskih dana.

Ostavljanje ljubimaca bez odgovarajuće zaštite od hladnoće je krivično djelo po zakonu Virdžinije, a u zavisnosti od kvalifikacije djela, vlasnici mogu biti optuženi i za zlostavljanje životinja.

Iz policije su saopštili da u saradnji sa Kontrolom za životinje odgovaraju na pozive građana, te da upozoravaju i edukuju vlasnike kako da pravilno brinu o svojim ljubimcima.

„Ako morate da ih ostavite vani, obezbijedite im sklonište, vodu i postarajte se da su nahranjeni, jer hrana pomaže da se održi toplota tijela. Brinemo pak za manje ljubimce, te govorimo ljudima da posebno obrate pažnju na njih, kako bi imali prije svega adekvatna skloništa“, kaže Lori Čaret iz Kontrole za životinje.

Odjeća za ljubimce pomaže da se održi toplota tijela, kao i kućice koje imaju neki vid izolacije, kako bi ljubimcu bilo što toplije u ovim vrlo hladnim danima.

Komentariši