Pet znakova da je mačka šef u vašoj kući

Postoji razlog zašto vlasnike mačaka često nazivaju i „osobljem“. Mačke posjeduju moć da preuzmu kontrolu ne samo nad vašim srcem, već i kućom. Postoji nekoliko signala koji govore da vi više nijeste glavni u domu, a mi smo za vas izdvojili pet najčešćih pokazatelja da je mačka broj jedan u domaćinstvu.
Mjesta za kutije sa pijeskom

Kutije sa pijeskom su odličan indikator da mačka vlada kućom. Vlasnici mačaka znaju situaciju u kojoj promjena pozicije kutije sa pijeskom nikako nije dozvoljena.

Mačka će tako u slučaju pomjeranja kutije sa pijeskom svoj „posao“ obaviti negdje drugo, kao poruku da ne treba da dirate tuđe stvari.

Mačiji jastuk

Kada mačka nađe mjesto koje joj odgovara, vrlo je teško odbiti je. Najčešće je to mjesto jastuk na kauču. Ako ste vlasnik mačke, onda vjerovatno znate da pomjeranje jastuka nije najbolja ideja. Još jedan dokaz da je mačka preuzela stvari u svoje ruke.

Limitiran pristup tehnologiji

Imate posao koji morate da završite? To je u redu, no često će mačka skočiti na vašu tastaturu, i uživati u njenoj toploti. Mačke koje vode glavnu riječ nije lako pomaknuti sa mjesta koje joj odgovara. Zbog toga će se konstantno vraćati na mjesto koje je izabrala, a vjerovatno ćete vi prvi popustiti i na kratko odustati od posla.

Neudobne pozicije za spavanje

U domovima u kojim su mačke šefovi, niko sem nje ne bira gdje će i kako da spava. Ako uđete uveče u sobu, i nađete mačku na krevetu ili jastuku, šta ćete uraditi? Naravno, namjestiti se tako da ne poremetite položaj svog ljubimca.

Mačke su poznate po tome da vole da spavaju na stomaku ljudi, ispružene na krevetu, glavi vlasnika, jastuku. Tamo gdje mačke vode glavnu riječ, čovjeku ne ostaje ništa drugo do da prihvati uslove.

Raspored spavanja koji ne diktirate vi

Kad smo kod spavanja, domovi u kojim su mačke dominantne svoj dan počinju rano, vrlo rano. Mačka će naći brojne načine da vas probudi, pa će tako presti, zuriti u vas, mjaukati, rušiti stvari po sobi. Niko ne spava ako mačka to ne želi!

Komentariši