Cukove priče: Badi i Nina – sudbina i ljubav jača od svih problema

Želim da vam ispričam priču o njemu. Mom najboljem prijatelju, mojoj ljubavi, mom ljepotanu, mom Badiju.

Januar, velika zima, pao prvi snijeg u Podgorici, na ulici nikog, sem zvižduka vjetra i poneko auto. Praznična atmosfera, još malo pa najsrećniji hrišćanski praznik Božić.

Vraćajući se iz noćne šetnje ugledali smo malo štene od nekih mjesec dana, promrzlo i jedva živo, tužnim okicama nas je pogledao i spustio pogled kao da osjeća neku krivicu, a ustvari biće koje pruža bezuslovnu ljubav bez obzira na sve. Ja sam osoba koja od malena ima ludu ljubav prema životinjama i te okice me nisu ostavile ravnodušnom – uzeli smo ga i poveli kući.

Ovako je Badi nekad izgledao

Bio je bezvoljan, nije se htio ni igrati, slabo je jeo i samo je spavao ušuškan u njegovo ćebence u koje sam ga utoplila. Znate, od velike hladnoće njemu je otpala dlaka na većem dijelu tijela. Dani su prolazili a ja sam ga sve više i više voljela, naravno tako to i ide zar ne?

Tu počinju naši prvi problemi, u iznajmljenom stanu smo doveli “zabranjenog gosta”. Krili smo ga neko vrijeme. Gazdarica je saznala i postavila ultimatum: “Izbacite ga, ako ne – napustite stan!”. Bez razmišljanja smo napustili stan. A on mrva mala pa ne zna, razigran, laje, igra se…iz dana u dan sve veseliji jer je dobio svoju porodicu.

Ali tu nije kraj nasim problemima.

Razbolio se, tako mali a tako snažan, krvario je iz dana u dan, češao se, zatim opadanje dlake. Ali znate naši veterinari su mu davali deset dijagnoza i liječili ga svim i svačim. Iako je bio alergičan na penicilin, davali su mu ga, bio je u jako lošem stanju, Mislili smo da neće dugo.

Stiglo ljeto, pošli smo na more. Badi obožava kupanje i skakanje sa ponte. Vjerovali ili ne slana voda mu je pomogla: koža mu se oporavljala, a dlaka počinjala rasti. Mi u nevjerici gledamo kako psa liječi more.
Ne mogu da kažem da mu pojedine terapije kod veterinara nisu pomogle ali ga nisu izliječile. Oporavljao se, iz dana u dan sve više razmaženiji, ljepši, deblji, sve više i više mi je ulazio u srce, dušu… ma neizmjerna ljubav.

Badi danas

Eto, želim da vam ovom pričom pokažem da nije bitno da li je pas rasan, da li je plaćen 1000 eura, već da je divno udomiti i pomoći ukoliko ste u mogućnosti, a zauzvrat ćete dobiti neizmjernu ljubav i sreću.

Autor i foto: Nikolina Samardžić

Imate ljubimca? Pošaljite nam vašu priču i podijelite sa drugim čitaocima Cuka vaše avanture i ljubav koju cuko osjeća prema vama, ali i vi prema njemu na kontakt@cuko.me.

Komentariši