Cuko otkriva: Čudne stvari koje mačke vole da rade

Mačke, poput ljudi, imaju običaj da se ponašaju kako se od njih to i ne bi očekivalo. Igračke, penjalice, brojne stvari koje radite i kupujete kako bi vaš ljubimac ili ljubimica bio srećan nerijetko su manje interesantne od, na primjer, čupkanja vaše odjeće ili obaljivanja stvari sa stola bez pretjeranog razloga.

Iako su i dalje misteriozna bića, postoje objašnjenja za neke poteze mačaka koje baš i nijesu po standardima ponašanja.

Voda iz čaše ili slavine

Iako ima dostupan izvor vode, mačke će često piti vodu iz vaše čaše ili sa slavine. Zašto? Pa, mačke jednostavno ne shvataju da je vaša čaša vode zapravo vaša. U divljini, mačka će piti vodu gdje god je vidi, pa to ima veze i sa njihovim precima.

Drugi razlog je da mačka jednostavno želi ono što vi imate. Ako je dobro vama, vjeruje da je dobro i njoj.

Voda iz slavine može fascinirati mačku, jer, odakle se odjednom pa stvorila?

Guranje stvari sa stola bez razloga

Da li vam se ikada desilo da mačka, bez očiglednog razloga gurne stvar sa stola, komode i slično?

Svakog puta kada mačka nešto obori, to reaguje na različit način. Možda je samo zabavno mački da gleda predmete kako padaju i lome se u više djelova. Ili jednostavno odskoče.

U svakom slučaju, ljubimac će se zabaviti.

Uskakanje i iskakanje iz kutija

Zašto su neke mačke opsjednute kutijama? One su stvorenja komfora, i nekada im je jednostavno udobno da budu u kutiji. Takođe, kutija pruža osjećaj sigurnosti, jer ima zaštitu sa svih strana.

Zanimljive su da se sakriju i iznenade ljude i druge ljubimce. Postoje teorije da je mačkama zanimljiv izraz lica iznenađenih osoba.

Češkanje zadnjice

Da li vam se ikada desilo da se mačka približi vama i okrene vam zadnjicu? Prostor tik iznad repa je dio koji mačka ne može da dohvati šapama, pa je često češkanje o ljude bolje od korišćenja jezika.

Neke mačke su naučile da se naslone uz čovjeka ako žele da se počešu, a nerijetko se desi da predu i mrdaju repom.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *