Akcija NVO sPas: Udomljavali spašene kučiće (FOTO)

Svi oni koji su oduvijek željeli da udome psa, juče su imali priliku za to u tržnom centru Delta City. NVO sPas je organizovao veliku akciju udomljavanja štenadi starosti oko dva mjeseca, a posjetioci i potencijalni udomitelji su mogli da posjete njihov štand i upoznaju male drugare kojima je potreban dom.

Okruženi radoznalim pogledima deset kučića je čekalo da im neko pruži stalni dom. Prije nekoliko nedjelja, prilikom najvećeg nevremena, ovi kučići su spašeni od poplava i loših vremenskih prilika. Poznati po akcijama udomljavanja, članovi NVO sPas-a su se potrudili da i ovim mališanima pruže šansu da nađu dom.

,,Pored želje da pomognemo i udomimo kučiće o kojima brinemo, želja nam je i da utičemo na svijest građana da vide i da su psi mješanci jednako kvalitetni i lijepi kao psi koji se kupuju”, ističe Nelly Al Mahmud, članica ove organizacije.

Što se tiče uslova koje udomitelji moraju da ispune, Nelly na prvo mjesto stavlja iskrenu ljubav: ,,Pored ljubavi, ljudi treba da shvate da kuče nije igračka, već velika, ali ipak i lijepa obaveza koja pruža predivan osjećaj. Provjeravamo i uslove u kojima bi potencijalni udomitelj držao psa. Ukoliko su uslovi zadovoljavajući, udomitelji potpisuju ugovor sa našom organizacijom. Na taj način imamo uvid u to ko je uzeo psa. Takođe, taj ugovor novim udomiteljima omogućava da ostvare popust u određenim veterinarskim ambulantama.”

 

Jedna od onih koja nije bila slučajno u prolazu, već je sa namjerom došla da udomi psa je i Anja Jovanović. ,,Sa konstantnom namjerom dolazim da udomim psa, ali nikako da prelomim, jer već imam dvije mačke. Ipak sam se odlučila na ovaj veliki korak, jer odavno želim psa. Procedura udomljavanja nije komplikovana, samo je potrebno biti odgovoran, osjećati veliku empatiju prema ovim mališanima, imati vremena za njih i krenuti svim srcem u to”, poručuje Anja.

I ova ljepotica je našla dom

Ipak, pored velikog truda članova NVO Spas, i neodoljivih pogleda ovih malih stvorenja, samo pola njih je imalo sreću da juče nađe dom. Preostalih pet kučića strpljivo čekaju da upoznaju svoje nove porodice, pa ukoliko ste spremni da im se posvetite i pružite im ljubav, možete kontaktirati ovu organizaciju putem njihovih profila na društvenim mrežama Facebook i Instagram.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.