Revolucija: Pet shopovi mogu prodavati samo spašene životinje!

Početak godine donio je i revoluciju kada su u pitanju životinje. Pet shopovima u Kaliforniji naime od prvog januara ove godine zabranjeno je da prodaju štence, mačiće ili kuniće koji potiču od komercijalnih odgajivača! Umjesto toga, prodavci u ponudi mogu imati samo ljubimce iz nekog od lokalnih azila!

Nova pravila stižu usljed sve većeg broja izvještaja o lošim uslovima u odgajivačnicama, gdje odgajivači često stavljaju profit ispred dobrobiti životinja. Tako štenci nespremni stižu u pet shopove, dok odrasli psi bivaju ostavljeni kako bi konstantno bili pareni.

Ova industrija tako je pretrpjela veliki udarac, s obzirom da je Kalifornija prva država u Americi koja je uvela striktna pravila.

„Ovo je veliki korak ka tome da jednog dana ne bude postojala nijedna nehumana odgajivačnica za štence“, rekla je Kiti Blok, direktorka „Humane Society of United States“, prenosi „Dodo“.

Ona je dodala i da organizacija na čijem je čelu već uveliko radi na implementaciji zakona i u drugim državama, pa se već tokom naredne godine očekuje primjena ovog zakona i u drugim državama.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *