Ljubimci na radnom mjestu? Tri razloga ZA!

Kućni ljubimci dio su sve većeg broja domova širom svijeta. Neizmjerna ljubav i vjernost koju nam pokazuju naši ljubimci čine da nam svaki rastanak od njih teško padne. Zbog toga se postavlja pitanje, da li pse voditi na posao, i da li i koji su negativni i pozitivni razlozi za to.

Ovom problematikom pozabavile su se kolege iz Amerike, a evo i tri razloga zbog kojih oni smatraju da bi, ne samo trebalo dozvoliti radnicima da na svoj posao dovode ljubmce, već i tri dobra razloga za to.

Smanjuju stres

Psi i mačke su poznati kao životinje koje smanjuju stres. Pogled u te predivne oči čini da brige na barem trenutak nestanu.

Istraživanje iz 2012. godine, sprovedeno od strane “International Journal of Workplace Helth Management”, objasnilo je kako je nivo stresa u jednoj firmi pao kada su psi radnika bili uz njih.

Kada ljubimci nijesu bili uz zaposlene, ili kada se analiziralo ponašanje onih koji nemaju ljubimce, stres je bio na većem nivou.

Duže radno vrijeme

Malo ko želi da radi duže nego što mora. Ipak, imati ljubimca u kancelariji olakšava one situacije u kojim morate ostati malo duže kako bi završili sav posao.

Istraživanje iz 2008. godine Američkog udruženja proizvođača hrane za ljubimce, pokazalo je da ljubimci na poslu znače ne samo da radnici duže ostaju na poslu, već i bivaju mnogo efikasniji.

Odličan povod za razgovor

Stres na poslu stvara tenzije, pa se odnosi u firmi mogu lako narušiti. Ipak, kada osoba uđe na posao sa nekim slatkim psom, teško je ne prići i malo se igrati sa cukom.

Psi i mačke su i odličan način da se započne komunikacija sa osobama sa kojim i nijeste u najboljim odnosima.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.