Ko su šaptači psima i kako pomažu psima?

Šaptač psima, poput svjetski poznatog stručnjaka Cezara Milana, je osoba koja koristi posebne trening metode kako bi komunicirao sa psom. Šaptač psima tako može da ispravi nepoželjno ponašanje kod pasa, nauči ih da budu poslušni.
Šta je zapravo šaptač psima?

Šaptač psima ima neobičnu sposobnost da komunicira sa psima. Efektivna komunikacija može pomoći u dresuri psa, riješavanju problema ponašanja, poput agresije, pretjeranog lajanja, grickanja i skakanja na namještaj i ljude.

Šaptači psima takođe razumiju šta pas svojim položajem tijela poručuje, te je često posrednik između vlasnika i njihovih ljubimaca. On može da vam da savjete kako da kontrolišete vašeg psa.

Pseći problemi sa ponašanjem

Šaptač psima može da riješi brojne probleme ponašanja pasa. Oni koriste pozitivan pristup psima, kako bi „omekšali“ psa. Riječ je o tehnici koja energijom šaptača smiruje psa. Vjeruje se da negativan pristup ne može imati dobar rezultat kod dresure psa.

Šaptači često savjetuju da kod dresure psa budete mirni i otvorenog uma. Vjerujte da će pas uraditi sve što kažete i uspjećete da ga naučite pravilnim stvarima.

Razgovor sa psima

Šaptači psima tvrde da „pričaju“ sa psima, i da bi to i vi kao vlasnik psa trebalo da radite. Naravno, psi ne razumiju ljudski govor, ali razumiju intonaciju i energiju ili ljutnju u vašem glasu.

Tako na primjer, ako želite da se vaš pas igra, trebalo bi da koristite radostan glas, i pokažete psu lopticu ili frizbi. Pas će povezati ton glasa sa aktivnošću, i naredni put kada budete koristili isti tonalitet, pas će znati šta želite od njega.

Na isti način možete naučiti psa da ne grize. Koristite tonalitet koji ćete koristiti kada pas uradi nešto pogrešno.

Alfa pas

Alfa pas strategija treninga se često koristi kod šaptača psima. Ova tehnika uključuje dominaciju nad psom. Šaptač će ustanoviti dominaciju i pokazati vam kako da budete dominantni kod vašeg psa.

Psima treba lider, a oni vole da budu poslušni. Ipak, ako ne formirate dominaciju, pas će pokušati da bude taj koji će biti gazda.

Pokazujući psu da ste vi lider, naučiće da prati vaše komande, što znači da će biti lakše da ga naučite da vrši nuždu vani, ali i da ne grize ili laje.

Šaptači psima često nijesu cijenjeni, jer veliki broj ljudi ne vjeruje u njihove kapacitete i mogućnosti. Ipak, to je samo jedan od načina da priđete psu, te se u velikom broju slučajeva pokazao kao efektivan kod pasa koji su imali loše ponašanje.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.