Zašto bi trebalo da nabavite drvo za mačke?

Penjanje mačke na drvo aktivnost je koja utiče pozitivno na više načina. Prije svega, to je intrigantno mjesto za mačku, s obzirom na njihovu potrebu da se penju na stvari. Drugo, mačka i mačići imaju aktivnost koja ih odvraća od uništavanja vaših stvari u kući.

Penjanje spriječava stres i dosadu. Idealno drvo za mačke sadrži više mjesta za sjedenje i odmor, a koje su dostupne mački da istraži. Takođe, njihove cijene ne bi trebalo da budu prevelike, pa su i dostupne vlasnicima.

Benefiti drveta za mačke

Opšte je poznato da je za mačke prirodno da vole visinu. To je uostalom najefektivniji način da mačka u divljini vreba plijen. Domaća mačka se tako penje na police, frižidere i ostale odignute predmete kako bi imala odličan pregled okoline.

Mačke uživaju u grebanju, a djelovi drveta za penjanje uključuju i mjesta za odmor koja su pokrivena često nekim materijalom, onda će mačka instinktivno grebati mjesto na kom se nalazi, a ne vaš namještaj ili predmete po kući.

Smanjuje stres i dosadu

Mačije drvo je odličan način da se ljubimac riješi stresa i dosade. Mačke uživaju u aktivnoj igri, pa će tako trčati, skakati i peti se na drvo.

Kreirajte im poseban prostor gdje će moći da uživaju bez uništavanja vašeg doma.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.