Cuko otkriva: Zašto moj pas spava sa mnom?

Pronašli ste mu idealan i udoban krevet, no vaš pas ipak spava sa vama? Cuko.me donosi razloge zbog kojih psi najčešće odbijaju da spavaju u svojim krevetima, te se radije „ušuškaju“ uz vas.
Usamljeni su

Kada ih jednom pustite u svoj krevet, psi žele da tu spavaju svake večeri.

Cuko će tako kada osjeti da je vrijeme za spavanje doći do kreveta ili sobnih vrata, i cviliti dok ga ne pustite kod sebe.

Hladno im je

Pokrivač i ljudsko tijelo mnogo su toplija varijanta od kreveta i toplote sopstvenog tijela.

Psi će leći uz vas ako im je hladno, kako bi „profitirali“ od toplote vašeg tijela.

Krevet miriše dobro!

Miris svježe opranih posteljina i pokrivača prija i psima isto koliko i ljudima. Zbog toga će ih miris vašeg kreveta privući da noć provedu uz vas.

Veliki krevet miriše kao oni!

Psi će, kao što smo naveli gore, spavati kod nas zbog mirisa, no taj miris je privremen. Ukoliko pas spava kod vas češće, onda će i vaš krevet mirisati kao njihov. Ova dva razloga su dakle, usko povezana.

Vole da se istežu

Cuko.me je već pisao o psećim navikama tokom spavanja. Tako se psi odlučuju za razne poze tokom odmora, a jedna od njih je i da se potpuno ispruže.

Veće rase tako će se pružiti u vašem krevetu, često gurajući svoje vlasnike. Ipak, priznaćemo i da nerijetko prihvatamo da spavamo na ivici, jer kako probuditi cuka nakon duge šetnje, kojem definitivno treba odmor?

Osjećaju se izostavljeno

Ljudi i psi različito percipiraju ljubav. I dok je kod nas to kompleksno pitanje, kod pasa je ljubav jednostavno ljubav.

Oni žele da budu uz vas, bez obzira na to da li vama treba privatnost ili ne.

Pripada im pravo na krevet

Kada ima status kralja u kući, i nekog ko ima veliku slobodu, pas će to primjeniti i na mjesto za spavanje.

Zato, ukoliko dajete veliku slobodu vašem psu za neke druge aktivnosti, nemojte se iznenaditi zašto želi da spava sa vama. To mu, uostalom, kao vladaru kuće i pripada.

Znaju da griješe

Vjerovatno ste nekada propustili da se zaustavite na znak stop, ili napravili neki drugi prekršaj za koji znate da nijeste bili ispravni.

Tako se osjeća i vaš pas kada se kotrlja po vašem krevetu. Iako ga dresirate, dok ste van doma, pas će iskoristiti slobodu, iako će znati da to što radi nije ispravno.

Na kraju, ipak vas voli

Glavni razlog zašto psi spavaju sa vama je jer jednostavno žele da spavaju uz najboljeg drugara. I, iskreno, da li ih možemo kriviti za to?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *