Cuko otkriva: Kako riješiti problem lošeg zadaha kod psa?

Htjeli vi to da priznate ili ne, dešava se – vaš pas nekad ima loš zadah. Dentalna higijena kod pasa je veoma bitna za njihovo zdravlje, te nije dovoljno samo prikriti neprijatan miris. Međutim, ako se neprijatan zadah osjeti s vremena na vrijeme, možete se poslužiti našim trikovima,  uz obaveznu konsultaciju sa veterinarom!
Hrskave poslastice

Zdrave i hrskave poslastice kao što su jabuke (obavezno očišćene od sjemenki) i šargarepa su odlične grickalice za štenad. Pored toga što održavaju zubiće čistim, mogu pomoći i u uklanjanju bakterija koje izazivaju loš zadah u ustima vašeg psa.

Nana

Svježa nana je čudesna! Osim što se koristi u ljudskoj ishrani, možete je dodati i u obrok koji dajete svom psu. Osim što se bori sa bakterijama u ustima psa, nana će ,,borbu” nastaviti i protiv bakterija u njegovom želucu.

Probiotici

Dok su loše bakterije odgovorne za neprijatan zadah, postoje i one dobre bakterije. Među njima su i probiotici, koji su odgovorni za pravilnu razgradnju hrane u digestivnom traktu ne samo kod čovjeka, već i kod naših četvoronogih drugara.

Ipak, povedite računa o tome da psu date probiotike koji su specijalno namijenjeni njemu.

Kokosovo ulje

Zar uopšte postoji nešto što ne može biti riješeno upotrebom kokosovog ulja? Kokosovo ulje smanjuje štetne bakterije i nakupljanje karijesa. Takođe može da spriječi i propadanje zuba, kao i bolesti desni.

Komentariši