Cuko otkriva: Četiri čudne stvari koje štenad rade

Ako prvi put imate štene, vjerovatno imate i mnogo pitanja u vezi njegovog odgoja. Neke njegove navike su vam toliko čudne da ne znate da li su uopšte normalne za tako malo štene? Ne treba da brinete, Cuko.me je za vas odgonetnuo šta se krije iza tih misterioznih navika kod štenadi.
1. Dugo spavaju

Možda ćete primijetiti da vaše kuče ima dva načina funkcionisanja: ili je u stalno u pokretu ili je u dubokom snu. Štenetu koje je u razvoju je potrebno od 15 do 18 sati sna dnevno kako bi odmorilo svoj mozak i tijelo. To je sasvim normalna pojava zbog koje ne treba da brinete.

2. Pucaju od energije

Mnogi vlasnici se nađu u čudu kada njihovo kuče odjednom počne da trči kao divlje kroz kuću ili dvorište. Ovo blesavo ponašanje obično počinje u poslijepodnevnim časovima i sasvim je normalno za štenad. Vaše je samo da pazite da se ne povrijedi dok energično trči i skače.

3. Ujedaju kada pokušate da ih mazite

Da li vam se već desilo da kada krenete da pomazite svoje kuče ono počne da gricka vašu ruku? Ne brinite, vaš cuko ne želi da vas povrijedi, već vrlo vjerovatno da pokušava da umiri svrab koji osjeća dok mu rastu zubi. Problem ćete riješiti tako što ćete mu umjesto svoje ruke dati da grize igračku.

4. Lov na obuću

Većina pasa osjeća potrebu da pojuri za pojavama koje im izmiču: loptice, ptice, leptirići i slično. Odatle potiče i njegova navika da pojuri za vašim stopalima, tj. za vašom obućom ili pantalonama. Vaš pokret ga prosto ,,provocira” da krene za vama. Ukoliko vam smeta ovakvo ponašanje, preusmjerite pažnju vašeg kučeta sa vaše obuće na igračku kao što je loptica.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *