Cukove priče: Dva psa željna pažnje neprestano pozivala policiju

Remi i Bomber su dva cuka koja vole pažnju, toliko da su za nju spremni da pozovu i organe reda.

Policija Lejkvila u Minesoti dobila je poziv, no kada se dispečer javio, sa druge strane je bila tišina. S obzirom na proceduru, upućena je patrola, no policajci su našli zaključanu i naizgled praznu kuću.

“Dok smo došli na lokaciju, imali smo još tri poziva iz iste kuće, tako da je bilo nemoguće da je objekat prazan. Dispečer nam je zatim saopštio da je čuo lavež pasa”, kaže za “Dodo” policajac Roberts.

Nakon što su obišli posjed, policajci su otišli, no pozivi su i dalje stizali. Vratili su se na lokaciju, te nakon kontakta sa vlasnikom kuće dobili sigurnosne kodove garaže, kako bi ispitali šta se dešava.

“Naišao sam na dva psa koja su prvo lajala, a onda postala super prijateljski nastrojena, i tražili su da ih mazimo. Na stolu je bio ostavljen telefon, a psi su samo dodirom šapama pozivali policiju, s obzirom da je bio moguć poziv službama spasa”.

“Vlasnik objekta nije vjerovao u moje objašnjenje, no to se promijenilo kada je čuo snimke poziva, na kojim su se čuli samo laveži”, rekao je Roberts.

Roberts je u službi 20 godina, te ističe da mu je ovo prvi ovakav slučaj. Na kraju, dva cuka željna pažnje policiju su zvala čak 16 puta!

Foto: The Dodo

Komentariši