Za srećan i skladan dom: Pet rasa pasa koji se slažu sa mačkama

Za pse i mačke poznato je da nijesu baš u najboljim odnosima, no to ne mora uvijek da bude tako. Ako ste vlasnik psa, i želite da u dom dovedete i mačku, ili obratno, bitno je znati da postoje i određene rase pasa koje se slažu sa mačkama.

Japanski čin

foto:wikipedia

Japanski čin je savršen ljubimac i drugar za vašu mačku. Ovu rasu često nazivaju “mačka u psećem tijelu” zbog njihovih akrobatskih sposobnosti koje neodoljivo podsjećaju na mačkine.

“Animal Planet” opisuje ovu rasu kao pse koji se lako prilagođavaju novoj porodici. Vole igru, pametni su, odlučni i pružaju mnogo ljubavi.

Zlatni retriver

Ovi krzneni drugari obožavaju igru. Ono što je bitnije je da znaju kako da pristupe različitoj vrsti drugara koje sretnu, što uključuje i mačke svih veličina.

Zlatni retriveri će rijetko pokazati agresivno ponašanje u društvu mačke, čak i kada je riječ o igri. Retriver će tako mačku shvatiti kao dio porodice i ljubomore sa njegove strane neće biti.

Kontinentalni patuljasti španijel – Papilon

foto: wikipedia

Kontinentalni patuljasti španijel ili Papilon, kada bi bio čovjek, imao bi veliki broj prijatelja, s obzirom da je uvijek spreman da se pozdravi i pruži ljubav bilo kom drugaru.

Papiloni brzo stiču prijatelje, te praktično svakog u domu smatra najboljim drugarom. Mačke su uključene u Papilonovu ljubav!

Labrador retriver

Labrador retriver spada u grupu većih pasa, ali je u isto vrijeme vrlo nježan i spreman da upozna nove drugare. On se takođe slaže i sa mačkama, pa je zbog toga dobar izbor za vašeg novog ljubimca.

Bigl

“Bigl je veoma prijatan u društvu svih životinja i ima blago ponašanje”, ocjena je Američkog kinološkog kluba.

Iako se može vidjeti kako bigl juri mačku sa vremena na vrijeme, u kući se pak to neće dešavati. Bigl će umjesto jurnjave živjeti mirno sa mačkom, a nerijetko se desi i da tokom dremke legne uz mačku kako bi se odmorio za naredne akcije.

Komentariši