Tesla i Mask misle na ljubimce: Kontrola temperature unutrašnjosti i “pseći mod”!

Predsjednik kompanije Tesla Elon Mask saopštio je kako planira da u svoje automobile uvede i “pseći mod”, kada se ove životinje ostave u vozilima tokom vrućina.

U Teslina vozila je već ugrađen softver koji reguliše temperaturu u unutrašnosti dok vozilo miruje, odnosno aktivira se kada temperatura u automobilu pređe određenu visinu.

Tesla je mislio i na prolaznike, koji bi mogli da vide cuka u vozilu. Naime, kako ne bi došlo do lomljenja stakla od strane prolaznika, vozila će uskoro biti opremljena i indikatorom koji bi trebalo da stoji na zadnjem staklu, uz podatke o temperaturi unutar vozila, kao i poruku da se vlasnik ubrzo vraća.

Sistem prošao test

Regulator temperature unutrašnjosti, nazvan “Cabine overheat”, uključen je u junski “update” Tesle. Kada je vozilo parkirano, ovaj sistem osigurava da temperatura unutar auta ne pređe 40 stepeni.

Iz Tesle su poručili da sistem funkcioniše tokom kraćih zaustavljanja i ostavljanja ljubimca u automobilu, te da se ne savjetuje da psa ostavite u vozilu duže od nekoliko minuta. Uvođenje “psećeg moda” trebalo bi da bude kompletirano uskoro.

Iz Američkog udruženja za spriječavanje nasilja nad životinjama (ASPCA) savjetuje se da nikada ne ostavljate pse u automobilu, što je i ilegalo u nekim tamošnjim državama.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.