Psi zajedno živjeli na ulici 14 godina, ostatak života provešće na toplom i punih stomaka

Dva starija psa provešće život zajedno punih stomaka i na toplom, nakon što ih je spasila jedna organizacija u kanadskom Kalgariju.

Mužjak i ženka, gotovo slijepi i lošeg sluha, proveli su zajedno 14 godina na ulici. Njih su spasili volonteri “Prairie” organizacije, uz pomoć policije i vatrogasaca.

Sve je počelo kada je policija dobila dojavu o psu zaglavljenom u slivu brane. Volonteri su zatekli psa sklupčanog na blatu, jedinom iole suvom mjestu koje je mogao pronaći. Nakon spašavanja, zatražili su pomoć javnosti kako bi saznali da li ga neko traži.

Ispostavilo se da je riječ o psu sa reputacijom “neuhvatljivog”, koji godinama živi na ulicama, preživljavajući od hrane koju su mu ostavljali iz jedne lokalne ustanove.

Cuko je imao i drugara, koji je pobjegao kada su ljudi počeli da pristižu. Volonteri “Prairie” organizacije su uspjeli da ga uhvate i da pse ponovo spoje. Psi su se odmah prepoznali, uprkos problemima sa čulima.

Na njima je pronađena oznaka o sterilizaciji iz 2009. godine. Po toj oznaci, volonteri su saznali da su u vrijeme sterilizacije psi imali oko dvije godine.

“Onjušio ju je, počeli su da ljube jedno drugo kroz ogradu i mašu repom. Nikada nijesu bili srećni kada nas vide, ali jesu jer su vidjeli jedno drugo. To je zaista lijepo”, rekla je jedna volonterka.

Psi će u narednim danima biti podvrgnuti dodatnim pregledima i snimcima, a ostatak života će provesti zajedno u ovom skloništu.

foto: Prairie Pits, Facebook