Oni nikad ne odmaraju: Pet rasa pasa sa najviše energije (FOTO)

Ukoliko ste  stalno  u pokretu i uvijek isprobavate razne fizičke aktivnosti, onda bi trebalo da imate psa koji će pratiti vaš tempo. Naravno da je svakom psu je potrebna određena doza fizičke aktivnosti, ali ipak postoje i one rase koje imaju malo više energije od ostalih.
5. Australijski pastirski pas

Poznat po svojoj ogromnoj izdržljivosti, australijski pastirski pas je sjajno društvo ako se bavite trčanjem ili biciklizmom.

4. Boston terijer

Iako ovaj mališan nije uzgajan da bude radni pas, on svojom energičnošću može parirati bilo kojem psu.  Umiljat i druželjubiv, boston terijer je idealan za porodicu koja se bavi raznovrsnim sportskim aktivnostima.

3. Australijski ovčar

Treće mjesto na našoj listi zauzima pas koji je sjajan u svom poslu. Jako je odan svojoj porodici, ali nažalost kada postane dio porodice koja živi u urbanijoj sredini, australijski ovčar nema baš puno mogućnosti da ostvari sav svoj potencijal. Stoga bi mu trebalo stalno postavljati nove izazove koji će ga okupirati.

2. Border koli

Sjećate li se naše liste najpametnijih pasa? E, pa na prvom mjestu je upravo border koli. On je toliko inteligentan i energičan pas da mu je zaista potreban vlasnik koji ima jednaku energiju. Border koli je pas koji uvijek mora ,,imati nešto da radi”.

1. Džek rasel terijer

Ovaj cuko može biti izrazito inteligentan, ali na ovoj listi zauzima prvo mjesto zahvaljujući svojoj ekstremnoj aktivnosti. Uzgajan je da bude radni pas, a kako je ostao ,,bez posla” (jer je uglavnom služio kao lovac na pacove i takmičar na trkama pasa) nemojte se čuditi zašto obožava da kopa tolike rupe po dvorištu. Ipak negdje mora da izbaci toliku energiju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.