Koje su to rase mačaka najprivrženije svojim vlasnicima?

Mačke nijesu poznate baš po tome da transparentno iskazuju svoju ljubav. Ipak, među njima su se neke rase izdvojile po tome što pokazuju veću privrženost svojim vlasnicima.
Škotska kratkodlaka mačka

Ova neodoljiva ljepotica je toliko umiljata da će dopustiti djeci da je oblače kao lutku.  Štaviše, škotska kratkodlaka mačka je toliko vezana za svoju voljenu osobu da će je pratiti u stopu svakog momenta. Tiha, umiljata i preslatka, ova mačka je idealan izbor za kućnog ljubimca, jer obožava svoju porodicu.

Ragdol mačka

Ne dajte da vas zavara njena mišićavost, jer je ragdol mačka izuzetno mekana i idealna za maženje. Ove mačke su veoma srećne kada postanu dio nečije porodice i vrlo su zainteresovane za sve što se događa u kući. Baš kao i škotska kratkodlaka i ragdol mačka obožava da se igra sa djecom.

Tonkinška mačka

Ova mačka je poznata kao izuzetno društvena, te joj je potreban dom gdje će uživati uzajamnu naklonost prema porodici. Tonkinške mačke su veoma inteligentne i uvijek uspijevaju da privuku pažnju, ali i da jednaku pažnju poklone svim članovima svoje voljene porodice.

Birman mačka

Niko neće bolje pročitati vaše raspoloženje od birman mačke. Ako ste srećni i ona će se radovati sa vama, a ukoliko ste imali loš dan, birman mačka je tu da vas utješi i pruži vam potreban mir. Senzitivne, vrlo intiuitivne i lojalne, birman mačke su pravi izbor ukoliko tražite novog člana porodice.

Sijamska mačka

Ljubav prema vlasniku koju vidite u očima sijamske mačke je neuporediva. Osim toga, nešto su više aktivnije od ostalih rasa mačaka, te se kroz igru veoma brzo veže za svoju porodicu.

Burmanska mačka

Burmanska mačka je veoma odana svojoj porodici. Privlači mnogo pažnje i ono što je možda nekarakteristično za mačke: lako stiče nove prijatelje.

Sfinks mačka

Unikatnog izgleda bez krzna, sfinks mačka je veoma društvena i stalno osjeća potrebu da bude u blizini ljudi. Veoma su odane svojoj porodici, inteligentne i razigrane. Iako su u stanju da same nađu izvor zabave, ipak im je mnogo draže kada u igru uključe svoju porodicu.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *