Pas 400 dana čekao da bude udomljen: Novi vlasnici ga vratili nakon samo jednog dana!

Rasti je pas koji je prošao dosta toga za svoje dvije godine života. Februara 2020. godine doveden je kao štene u “Humane Society of Central Texas” koji se nalazi u gradu Vako, država Teksas, i nikako da pronađe novi dom.

Prošle godine, Rasti je proveo dva mjeseca u azilu u Ajdahu. Ipak, vraćen je u Vako jer se nije slagao sa drugim psima, a osoblje nije uspjelo da mu pronađe novi dom. U Teksasu su mu zatim našli dom, činilo se idealan za potrebe ovog oko 20 kilograma teškog psa.

Ipak, Rasti se ni ovdje nije snašao, pa je zbog svog “destruktivnog ponašanja” vraćen nakon mjesec.

U “Humane Society of Central Texas” skloništu su odlučili da mu se posvete, dresirali ga i opisali kao “preslatkog i pametnog psa”. Naučio je da se druži sa drugim psima i ljudima i ponovo je udomljen.

Nažalost, samo jedan dan je Rasti imao novi dom. Vlasnici su ga vratili jer je “tražio mnogo pažnje“.

“Rasti je drugačiji od drugih pasa i zahtjeva malo više rada. To ga ne čini manje slatkim”, rekla je za CNN direktorica skloništa u Teksasu Pola Rivadeneira.

Osoblje sada traži novi dom za Rastija, po mogućnosti bez djece.

“On je imao neka neugodna iskustva sa djecom. Ipak, kada se poveže sa ljudima, uživa u njihovom prisustvu. Njemu treba samo malo strpljenja”, dodala je Rivadeneira.

Ovaj pas tako nakon 400 dana boravka u skloništu u Vaku i dalje čeka novi dom. I neke nove ljude koji će imati strpljenja da prihvate Rastija i dobiju drugara za cijeli život.

foto: Humane Society of Central Texas