Deset najtvrdoglavijih rasa pasa: Ako ih ne dresirate kako treba, postaće “vođe čopora”

Da psi mogu biti vrlo tvrdoglavi znaju svi vlasnici tih predivnih životinja. 

Neki psi su pak tvrdoglaviji od drugih, a Cuko.me donosi ti listu najtvrdoglavijih rasa pasa.

Bigl

Bigl je vrlo nezavisan i uvijek će se moći zabaviti sam ako ga vlasnik ostavi samog. Međutim, ako ima preravnodušnog vlasnika, koji ne posvećuje dovoljno pažnje njegovoj dresuri, mogao bi jako brzo da postane vrlo tvrdoglav, prenosi iHeartDogs.

Engleski buldog

Premda su engleski buldozi vrlo inteligentni, mogu postati jako tvrdoglavi ako se vlasnik ne posveti njihovoj dresuri, piše Index.hr. Naime, to je rasa koja mora poštovati svojeg vlasnika, inače će se oglušiti na sve njegove naredbe.

Jazavčar

Iako malen rastom, jazavčar je vrlo tvrdoglav i temperamentan. To je rasa koja je samovoljna i nezavisna , pa se često događa da uđe u sukob sa puno većim psom od sebe.

Džek Rasel terijer

Džek Rasel terijer je vrlo nestašna rasa i bez problema će se sukobiti sa svojim vlasnikom ako primijeti da on nema dovoljno čvrst pristup. Ova pasmina, premda malena rastom, jako je žilava, pametna i energična.

Rotvajler

Rotvajler može biti divan porodični ljubimac, no isključivo ako ima vlasnika koji će ga dresirati čvrstom dosljednošću. Ako ga ne dresirate, rotvajler će se ponašati kao vođa čopora, a može postati i agresivan.

Argentinska doga

Ova rasa je jako nezavisna i energična navodi Index, pa traži čvrstu ruku i puno kretanja. Ako to izostane, mogla bi početi da troši svoju energiju čineći štetu.

Šar pei

Ova drevna rasa jedna je od najnezavisnijih. Premda može biti izvrstan porodični pas, vlasnik će morati da se pomuči da dobije njegovo poštovanje i naklonost.

Avganistanski hrt

Avganistanski hrtovi nijesu poznati kao pretjerano društveni psi i zato im treba vlasnik koji će da razumije njihovu narav. Mogu biti pomalo arogantni i imaju potrebu za dominacijom, pa im treba vlasnik koji će znati kako da ih drži pod kontrolom.

Škotski terijer

Ova malena rasa ne mari previše za ljude, ali je jako vezana za svog vlasnika. Jako je nezavisna i zato joj treba vlasnik koji će biti vođa.

Vajmarski ptičar

Vajmarski ptičar je vrlo inteligentan te mu treba vlasnik koji će moći da se nosi sa njegovom inteligencijom i potrebom za zabavnim treningom. U protivnom, vlasnik će uvidjeti svu njegovu tvrdoglavost i nezavisnot, zaključuje Index.

Ko nedostaje na listi? Piši nam na društvenim mrežama u komentarima, ili nam pošalji priču o tvom ljubimcu na kontakt@cuko.me