Mačak dolutao u vatrogasnu stanicu i postao dio ekipe (VIDEO)

Kada je zalutao u vatrogasnu stanicu u Grinvilu (Južna Karolina), ovaj mačak nije ni slutio da će biti tako dobro prihvaćen. Vatrogasci koji su tada bili u smjeni su ga uzeli i nahranili i on se od tog momenta ne odvaja od njih.

Ovo je priča o veoma posebnom članu vatrogasne ekipe, koji je dobio čak i simbolično ime Flame, što u prevodu znači plamen. On svoje vrijeme provodi u vatrogasnoj stanici, gdje je omiljen svima. Stalno je u centru pažnje i voli da prati svoje ,,kolege” svuda.

Često se dešavalo da se mace pojave, ali i brzo pobjegnu ne dozvoljavajući da im se priđe. No, Flame je očigledno veoma brzo osjetio da je naišao na mjesto gdje će biti jako voljen i odlučio je da ostane. Za vatrogasce iz te stanice on predstavlja pravu razonodu i dok provode svoje vrijeme sa mačkom, zaborave na to koliko je stresan i težak posao kojim se bave.

Iako se čini kako vatrogasna stanica nije baš idealno mjesto za život ljubimaca, ovom mačku ne smetaju buka i haos. Pogledajte video i uvjerite se u to kako se vatrogasna ekipa odlično pobrinula za ugodan život ovog mačka.

izvor: thedodo.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *