Kakav spoj: Mačak i nosorog najbolji prijatelji (VIDEO)

Ljubav između psa i mačke odavno nije spektakularna vijest. Međutim, jeste li čuli nekad da su mačak i nosorog nerazdvojni drugovi?

Ovo je priča o prijateljstvu iz prihvatilišta za životinje, koja uprkos tužnom početku pruža obećavajuću budućnost. Mewie je mačak koji je spašen dok je bio beba i ubrzo je postao ”kralj” prihvatilišta. On čak pomaže zaposlenima u prihvaltilištu prilikom odgoja drugih životinja, ali uvijek ima vremena za svoju najbolju drugaricu Jamilu.

Nažalost, Jamilin život nije bio lak. Njenu majku su ubili krivolovci radi profita od njenog roga, a jednomjesečna Jamila je tom prilikom zadobila tri uboda u leđa. Dovedena je u prihvatilište kako bi se oporavila. U početku joj je bilo teško da se socijalizuje sa drugim životinjama u prihvatilištu, ali je mačak Mewie cijelo vrijeme strpljivo čekao i nije odustajao od ovog prijateljstva.

Jamila je prava beba koja obožava da vam spava na krilu, obožava pažnju i druženje.  Nakon što je stekla povjerenje u Mewiea, ovaj dvojac je narazdvojan. Idu zajedno u duge šetnje i igraju se na nevjerovatno zabavan način.

Vjerujemo kako će Mewie biti tužan kada Jamila dovoljno odraste i bude opet puštena iz prihvatilišta u divljinu. No, do tada pogledajte kako izgleda njihov zajednički život.

Izvor: thedodo.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.