Cuko otkriva: Zašto se mačke skrivaju?

Skrivanje na raznim mjestima je uobičajna pojava kada su mačke u pitanju. Međutim, ovakvo ponašanje nekad ukazuje na novonastalo stanje kod mačke kao što su bolest ili strah.
Simptom trudnoće

Ukoliko se mačka osamljuje, to može biti znak da je u posljednjoj fazi trudnoće. U tom slučaju mačka zna da se porođaj bliži te zbog toga traži neko skriveno, mirno mjesto u kući.

Bolest

Kada trpe neki bol, mačke se često kriju ispod kreveta, u ormaru ili iza namještaja. U slučaju bolesti, ovo može biti upozoravajući signal, te bi trebalo da povedete mačku kod veterinara, kako biste otklonili sve sumnje.

Novi ljubimac

Ako ste doveli novu mačku, kod vaše starije mezimice će neminovno doći do promjene u ponašanju. Tako se može desiti da se ona krije od novog ljubimca, što je znak anksioznosti. Vaša mačka je nervozna jer se plaši da više neće biti u centru pažnje kao ranije.

Selidba

Mačke su vrlo osjetljive na promjene. Ako ste se nedavno preselili, mačka se može ponašati neobično i kriti od vas. Ipak, to ne treba da vas brine, samo joj dajte malo vremena da istraži novi prostor i navikne se na njega.

Komentariši