Završen peti Pet&Vet sajam: Udomljeni ljubimci i promovisano odgovorno vlasništvo

Proteklog vikenda je podgorički shopping mall Delta City bio domaćin petog, sada već tradicionalnog sajma opreme, hrane, kozmetike i njege za kućne ljubimce, Pet&Vet.  

Na zadovoljstvo vlasnika i ljubitelja kućnih ljubimaca, organizator, agencija Memento marketing i komunikacije, peti put je okupio prodavce i distributere hrane i opreme za kućne ljubimce i institucije i nevladine organizacije koje promovišu odgovorno vlasništvo i udomljavanje pasa.

“Sajam je protekao u predivnoj atmosferi. Zadovoljni smo zbog velikog interesovanja za udomljavanje štenaca, ali i za ponudu učesnika. Za vrijeme sajma je udomljeno dvanaest štenaca, a vjerujemo da će narednih dana taj broj i porasti jer je dosta posjetilaca izrazilo interesovanje i ostvarilo kontakt sa predstavnicima nevladinih organizacija koje udomljavanje rade tokom cijele godine”.

“Tokom sajma udomljavanje su organizovale nevladine organizacije Spas, Ruka šapi i Kuća životinja, a posebno iznenađenje nam je priredila veterinarska ustanova Montvet koja je odlučila da prvih pet udomitelja na poklon dobije vrijednu nagradu, besplatnu vakcinu protiv lajšmanije za svog ljubimca”, kazala je Danijela Knežević iz agencije Memento.

Tokom sajma su organizovani i zanimljivi prateći sadržaji. Posjetioci su imali priliku da učestvuju u nagradnoj igri, u okviru koje su, oba dana sajma, osvojili poklone koje su obezbijedili Happy Dog, Vrtni centri Kalia i Pet Vet centar.

Tokom sajma je promovisana kampanja za odgovorno držanje pasa „Drug iz snova, a bez krova” koja ukazuje na važnost bolje informisanosti i edukacije o temi napuštenih pasa sa fokusom na odgovorno vlasništvo. Kampanju implementira Uprava za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove uz podršku veterinarske inspekcije, veterinarskih ambulanti, nevladinih organizacija, opština i projekta koji finansira EU pod nazivom „Podrška veterinarskom sektoru Crne Gore”.

U okviru programa sajma u subotu veče je održano finale nagradnog konkursa „Upoznajte mog ljubimca u toku kojeg su se predstavili odgovorni vlasnici: Katarina Vujović, Milica Pejović, Nina Šćepanović, Ivan Fazo, Brajan Adžić, Anja Gardašević, Daliborka Rešetar, Milena Vasović, Dejan Lazović i Darija Vulić.

Finalisti su nastupali pred žirijem, u čijem sastavu su bili Milica Đikanović iz NVO Ruka šapi, Mirko Terzić iz NVO Spas i Boris Malidžan, predstavnik Vrtnih centara Kalija. Titula Najponosniji vlasnik dodijeljena je Dejanu Lazoviću, titulu Najbrižniji vlasnik zaslužila je Daliborka Rešetar, a titulu Najsimpatičniji ljubimac ponio je zec Sreten kojeg je predstavila porodica Fazo.

Pobjednici su osvojili i poklone koje su obezbijedili Montvet, Happy Dog i Vrtni centri Kalija, a svim učesnicima finala su dodijeljene zahvalnice za učešće i pokloni koje je obezbijedio Montvet.

Posjetioci su tokom sajma imali priliku da se posavjetuju sa stručnim osobljem privatne veterinarske ustanove Montvet koji su organizovali veterinarsko savjetovalište.

Učesnici petog sajma Pet&Vet bili su su: PVU Montvet, PetVet Centar, Happy Dog, Vrtni centar Kalia, Kuće za ljubimce, Uprava za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove Crne Gore, NVO Spas, NVO Ruka-šapi i NVO Kuća životinja.

Komentariši