NVO Green Home i CZIP traže od ministra Stijovića zabranu lova na pet godina!

Nevladina organizacija (NVO) Green Home i Centar za zaštitu i proučavanje ptica (CZIP) predložiće danas uvođenje hitnog moratorijuma na lov u periodu od najmanje pet godina.

Iz NVO Green Home najavljeno je da će se danas sastati sa ministrom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandrom Stijovićem tražiti da u što skorijem roku u potpunosti zabrane lov u Crnoj Gori.

“Inicijativa za hitno uvođenje moratorijuma na lov: Alarmanto stanje u oblasti lovstva kao i široko rasprostanjene krivolovne radnje, koje uzimaju maha čak i kada su u pitanju nelovne, zaštićene vrste, zahtijeva hitno uvođenje moratorijuma na lov u periodu od najmanje pet godina! Ovim putem, dolje potpisane NVO, traže hitnu reakciju nadležnog Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i lično Ministra Aleksandra Stijovića da u što skorijem roku u potpunosti zabrane lov u Crnoj Gori! Šta Inicijativa sadrži pogledajte na linku: https://bit.ly/2ZBs2XH”, stoji u poruci CZIP.

Ova inicijativa dolazi nakon monstruoznog ubistva mečke čija su dva mečeta juče prošetala Beranama i izmamila osmjehe na lica brojnih. Nažalost, onaj nenormalni dio Crne Gore u jučerašnjoj situaciji vidio je svoju priliku da se “pokaže”.